Oh oh Rio, de tijd dringt.

Volgens de plannen moet het Olympische park er zo uit komen te zien:

 

Of de verschillende locaties allemaal gereed zijn voor de start van de Spelen is echter nog maar zeer de vraag. Afgelopen week was het olympisch park het toneel van een protest. 75 arbeiders legden het werk neer omdat ze sinds december geen loon meer hebben ontvangen. Vele locaties zijn nog niet gereed, waar onder het atletiek stadion, locatie voor de diverse zwem onderdelen, de wielerbaan en het media centrum.

Antonio Alfredo da Silva Laeber, coordinator van de arbeiders vakbond geeft aan dat alles op tijd klaar kan zijn maar dan moet het organiserende comité wel betalen. “Maar als ze dit niet doen, dan zijn deze monumentale stadions, deze grote bouwwerken , niet op tijd klaar”, zegt hij. “Dit is een situatie waar men zich voor moet schamen”

"Deze mensen hebben honger, ze hebben geen geld om eten te kopen"

“Het is absurd. Deze mensen hebben honger, ze hebben geen geld om eten te kopen. Dit is onacceptabel, helemaal gezien de grootte van dit project!”

De metroverbinding tussen Rio en de diverse olympische venues is ook nog niet klaar. Het is onzeker of dit op tijd gaat lukken. De 1.8 miljard kostende uitbreiding van de metrolijn was een harde belofte die er onder andere voor gezorgd heeft dat Rio de Spelen in 2016 mag organiseren. De uitbreiding is nodig om fans te vervoeren van de toeristische trekpleisters (Copacabana en Ipanema) naar de olympische zwem, basketbal en tennis locaties.

Er wordt al druk gezocht naar alternatieve vervoersmogelijkheden. Naast de metrolijn wordt er al gebouwd aan speciale express rijstroken voor bussen. Openbaar vervoer is al tijden een probleem in Rio en het lijkt erop dat zelfs de komst van de Olympische Spelen naar Cidade Maravilhosa dit niet heeft kunnen oplossen.

Related Posts

Openingsceremonies – van 4 ringen tot gebraden duiven
Dafne Schippers maakt reuzenstappen
Rio 2016, momenten die je niet mag missen!