Rio 2016, momenten die je niet mag missen!

Bolt’s sprint naar onsterfelijkheid, beach volleybal op de Copacabana, de terugkeer van golf, the flying dutchman…. Wat wil jij zien?

Wat gaan de magische momenten worden tijdens de spelen in Rio? Nog 6 maanden wachten en dan is het zover, tijd voor een paar kijk tips!

Openings ceremonie

Op vrijdag 5 augustus 2016 tussen 23.00 en 04.00 uur Nederlandse tijd vindt de openings ceremonie plaats in het legendarische Maracana stadion. Hier zullen ongeveer 10.500 trotse atleten hun ronde lopen. De verwachting is dat de ceremonie een waar Braziliaans carnaval zal worden uiteraard afgesloten met een grote vuurwerkshow. Wat ons betreft een must see!

Epke

Zal de flying dutchman zijn titel kunnen prolongeren? Gaat hij 4 keer ‘vliegen’? We zullen het op 16 augustus weten want dan zijn de turn finales in de Rio Olympic Arena. De finales beginnen om 19.00u.

Aan de Copa, Copacabana

copacabana

Duikers springend van het 10m platform met de indrukwekkende skyline van Barcelona als achtergrond. De triathlon voor het Opera House tijdens de Spelen van 2000. Denk je aan de Spelen dan denk je aan sport op iconische plekken. In Rio zal dat niet anders zijn. Het strand van de Copacabana is het toneel voor de beach volleybal wedstrijden. Het WK van afgelopen jaar in Nederland was al één groot feest. De Spelen zullen hier zeker niet voor onder doen.

De start en finish van de wielerwedstrijd is ook aan het beroemde strand. Gaat Marianne Vos voor goud?

Golf is terug

Na een afwezigheid 112!! jaar keer golf in Rio terug op het Olympisch toneel. 60 mannen en vrouwen strijden op de Campo de Golfe Olímpico om die felbegeerde gouden plak. Onze hoop op een medaille is natuurlijk Joost Luiten. De wedstrijden vinden plaats tussen 11 en 20 augustus.

Bolt gaat voor Triple-Triple!

10bolt

Zesvoudig olympisch kampioen, achtvoudig wereld kampioen en wereldrecordhouder op de 100m, 200m, en 4x100m. Over de hele wereld bekend en aanbeden vanwege zijn showmanship en charisma. Wat is er eigenlijk nog te bereiken voor Usain Bolt? De ‘triple-triple’ dus. De drie olympische titels opnieuw verdedigen is zijn grote doel voor Rio 2016. De vervolmaking van zijn triple triple moet komen in het Maracana stadion op 19 augustus om 22.35u.

Eerherstel voor de goddelijke kanaries?

In de voetbalwereld zijn de Olympische Spelen nooit echt serieus genomen. Dit heeft alles te maken met de leeftijdslimiet. Sinds de kwalificatie voor de Olympische Spelen 1992 geldt voor mannen een maximale leeftijd van 23 jaar (met 1 januari van het olympisch jaar als peildatum). Tijdens de eindronde (de Olympische Spelen zelf) mogen drie dispensatiespelers ouder dan 23 jaar deel uitmaken van een selectie. Voor Brazilie zal 1 van die dispensatie spelers zeer waarschijnlijk niemand minder dan Neymar zijn. Het voetbalgekke land is gebrand op eerherstel na de kansloos verloren halve finale op het WK van 2014. Wordt dit de terugkeer van het sambavoetbal?

Usain Blonde

Het mooiste sportmoment van 2015, de gouden 200m finale tijdens het WK in Peking, staat bij iedereen in het geheugen gegrift. Onze Dafne Schippers heeft zich in 2015 definitief genesteld in de absolute top van de sprint wereld. We denken dat heel Nederland dan ook uitkijkt naar de dagen dat Schippers op de spelen in actie komt. Bij deze dus een overzicht van de data en tijdstippen:

schippers

Dag 1, vrijdag 12 augustus 2016:
11:55    100m    Vrouwen    Voorronde
22:40    100m    Vrouwen    Ronde 1

Dag 2, zaterdag 13 augustus 2016:
21:00    100m    Vrouwen    Halve Finale
22:35    100m    Vrouwen    Finale

Dag 4, maandag 15 augustus 2016:
21:30    200m    Vrouwen    Ronde 1

Dag 5, dinsdag 16 augustus 2016:
22:00    200m    Vrouwen    Halve Finale

Dag 6, woensdag 17 augustus 2016:
22:30    200m    Vrouwen    Finale

Gaat ze ook voor het sportmoment van 2016 zorgen? Nog ruim zes maanden dan weten we het.

Marathon finish in de Sambódromo

De eerste marathonloper komt het stadion binnen, kippenvel gegarandeerd. Dit zal in Rio zeker niet anders zijn. De locatie van de finish is namelijk de Sambódromo. Dit is ook de plek waar het Rio Carnaval wordt gevierd. De marathon voor vrouwen is op 14 augustus. Voor mannen is dit 21 augustus, de laatste dag van de spelen.

Tijdrit Tom

Tom Dumoulin heeft begin januari aangegeven wat zijn hoofddoel voor 2016 is. Jawel, de Olympische tijdrit staat in zijn agenda op nummer 1! Hopelijk is dat ook de plek waarop hij op 10 augustus 2016 op het podium staat. Het uitdagende parcours leidt de renners door het schitterende natuurreservaat Grumari. De eerste renner vertrekt om 20:15 onze tijd.

Related Posts

Openingsceremonies – van 4 ringen tot gebraden duiven
Oh oh Rio, de tijd dringt.
Rio – De locaties

Leave a Reply