Rio 2016 zeker op tijd klaar

Rio de Janeiro zal volgend jaar klaar zijn om de Olympische Spelen te ontvangen. Alle geplande projecten, op een na, zullen op tijd afgerond zijn. Dat zegt de burgemeester van de Braziliaanse stad, Eduaro Paes, vandaag in de Duitse krant Die Welt.

,,Alle projecten zullen 100 procent klaar zijn, met uitzondering van de rioleringswerken in Guanabara Bay”, aldus Paes.

Op het water in Guanabara Bay moeten volgend jaar de zeilwedstrijden plaatsvinden. Volgens critici is het water er echter te vervuild om competities te houden. Een lijstje van de dingen die olympische zeilers tijdens test events hebben zien drijven in het water van de Guanabara bay: matrassen, auto’s, wasmachines, bomen, tafels, televisies, banken en stoelen. Ook dode honden, paarden en katten zijn in het water gesignaleerd. Paes blijft echter vol vertrouwen. ,,Ik kan garanderen dat men er zal kunnen zeilen.”

dws-tauw-guanabara-pollution2-770px

Related Posts

Openingsceremonies – van 4 ringen tot gebraden duiven
Oh oh Rio, de tijd dringt.
Rio – De locaties

Leave a Reply